Problemen op het werk? Kies nu voor arbeidsmediation

Werk is een belangrijk onderdeel in ons leven. De impact van uw werk is vaak groot op uw persoonlijke gestel, wanneer zaken goed functioneren maar vooral ook wanneer dit niet het geval is.
Soms raakt een arbeidsrelatie verstoord of ontstaat een arbeidsconflict met grote gevolgen voor de werknemer of de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, ontslag of reputatieschade. Samen naar een oplossing zoeken is dan misschien niet het eerste waar je direct aan denkt. Echter, door tijdig een deskundige arbeidsmediator in te schakelen kun je voorkomen dat het begin van een verstoorde relatie verder escaleert en mogelijk resulteert in een gerechtelijke procedure.
Conflicten waar ik als arbeidsmediator bemiddel zijn o.a.:

Samen werken wij aan een oplossing

Door mediation zorg ik ervoor dat werkgever en werknemer(s) het gesprek (opnieuw) met elkaar aangaan. Het voornaamste doel is om gezamenlijk te gaan werken aan een constructieve en duurzame oplossing voor het probleem. Een door allen gedragen oplossing voor het ontstane conflict is een wens die aan de basis staat voor een succesvol traject van arbeidsmediation. 
Arbeidsmediation bij HD Mediators is bemiddeling in een traject op maat, passende bij de deelnemende partijen met professionele begeleiding tot mediation. De bemiddelingssessies zijn te allen tijde vertrouwelijk en er wordt een geheimhoudingsverklaring getekend om de openheid in gesprekken tijdens het traject te waarborgen. Werkgever en werknemer(s) mogen gedurende de mediation in de gesprekken overal op terugkomen.
Welke oplossing er bij arbeidsconflicten uit komt is per situatie verschillend. Als bijvoorbeeld een arbeidsrelatie kan worden voortgezet, worden er afspraken gemaakt over de basis waarop deze wordt voortgezet en wat de partijen hiervoor nodig hebben. Wanneer een arbeidsrelatie niet voortgezet kan worden dan wordt er gewerkt aan een ontslag met wederzijds goedvinden. Het resultaat is dan dat er een overeenkomst wordt opgesteld waarin alle afspraken praktisch worden vastgelegd.
hand schudden arbeidsmediation conflict

Voorkomen én genezen

Als arbeidsmediator ben ik gecertificeerd en heb ik de benodigde kennis in huis om volwaardige en professionele begeleiding te bieden in bemiddelingstrajecten. Waar wij u direct over kunnen informeren:
  • opzegging, opzegtermijnen
  • ontbinding
  • ontslagvergoedingen
  • kantonrechter formule
  • WW rechten
  • concurrentiebedingen.
Als mediator kan ik u helpen met het voorkomen en oplossen van werkplek conflicten. En we voorkomen dat er nieuwe problemen ontstaan door ons te richten op het gedrag van de betrokkenen en dit gedurende het traject te veranderen. Dit betekent dat binnen uw organisatie minder energie wordt verspild aan negativiteit. In plaats daarvan zal de kracht van wrijving worden benut en worden gebruikt om nieuwe ideeën en mogelijkheden te creëren. Het moment waarop teams en collega’s dit samen inzien, elkaar in de ogen kijken, de hand schudden of de schouders er (weer) onder zetten is een van mijn voornaamste drijfveren. Hiervoor doe ik m’n werk met beleving en plezier in het vak van arbeidsmediation.

Arbeidsmediation in 3 stappen

Ik begeleid bij een probleem op de werkvloer en dat doe ik onafhankelijk en objectief in samenwerking met de betrokken partijen. De eerste stap ligt bij u om telefonisch, via WhatsApp of e-mail contact met mij op te nemen. Daarna maken we een afspraak voor een vrijblijvend en intake gesprek. Ik doe vervolgens een voorstel om al of niet te starten met bemiddeling door HD Mediators.